حکایت (۱)
✍🏻 دکتر مهدی محقّق:
«از ویژگیهای استاد عصّار، داشتن زبان مزاحآمیز و لحن طنزانگیز او بود که در هر مجلسی که حضور داشت، آن را با آن زبان گرم نگاه میداشت. ... حال که اشاره به این بُعد از شخصیت استاد شد، بیمناسبت نیست که به برخی از شوخیها و طنزهایی که خود مشافهتاً از ایشان شنیدهام، اشاره نمایم:
... روزی استاد را از مدرسه به خانه همراهی میکردم. پرسیدند که: این روزها چه میکنی؟ پاسخ دادم: در دورهٔ دکتری معقول و منقول و همچنین دکتری زبان و ادبیّات فارسی درس میخوانم. هنگام عبور از خیابان، اتومبیلی نزدیک ما شد. استاد بازوی مرا گرفت و فرمود: نزدیک بود که دو دکتر زیر ماشین برود!
... روزی همراه استاد بودم، پرسیدند که: پس از اتمام تحصیل چه خواهی کرد؟ گفتم: میخواهم دانشیار شوم. فرمودند: میدانی که وظایف دانشیار چیست؟ گفتم: تدریس است. فرمود: وظیفهٔ دیگری هم دارد. پرسیدم: چیست؟ فرمود: وقتی ما امتحان دفتریاری میکردیم، یکی از سؤالها این بود که: وظیفهٔ دفتریار چیست؟ یکی از داوطلبان پاسخ داده بود که مهمترین وظیفهٔ او دعاست تا سردفتر بمیرد و او جایش را بگیرد؛ بنابراین یکی از وظایف دانشیار همچنین دعایی است که در حق استاد باید داشته باشد!
طلبهای شیرازی که درس را جدّی نمیگرفت و همیشه عذر میآورد که به شیراز رفته بودم، استاد قطعهای را که با مطلع زیر آغاز میشود:
خوشا شیراز و وضع بیمثالش
خداوندا نگه دار از زوالش
تا آخر خواند و در خواندن قافیهها تکیه بر کلمهٔ «لش» میکرد که طلّاب، طنز و طعن استاد را دریافتند و خنده سر دادند.
روزی مرا از دور دیدند و با نزدیک شدن به من این بیت سعدی را خواندند:
محقّق همان بیند اندر ابل
که در ماهرویان چین و چگل
سپس فرمودند: اگر از این گونه محقّقها هستی که خیلی محقّق بیربطی هستی!».
📚 به نقل از مقالهٔ: یادبود مرحوم سیّد محمّد کاظم عصّار طهرانی، فیلسوف اعظم و فقیه معظّم؛ در: روزنامهٔ اطّلاعات، شمارهٔ ۲۶۳۵۹، یکشنبه ۴ / ۱۱ / ۱۳۹۴ ه ش.
▫️ مقالهٔ مزبور قبلاً در کتابِ زندگینامه و خدمات علمی و فرهنگی مرحوم استاد سیّد محمّدکاظم عصّار، و نیز کتابِ مفاخرنامه، چاپ شده است.
حکایت (۲)
📚 به نقل از مقالهٔ: سیّد محمّد کاظم عصّار، فیلسوف و عارف عصر، به قلم: سیّد حسن امین؛ در: مقالات و بررسیها، دفتر ۶۴ (زمستان ۱۳۷۷ ه ش)، ص۱۶۰.
حکایت (۳)
📚 به نقل از مقدّمهٔ استاد منوچهر صدوقی سها بر کتاب: رساله در برخی از مسائل الهی عام.
حکایت (۴)
📚 به نقل از مقدّمهٔ استاد منوچهر صدوقی سها بر کتاب: رساله در برخی از مسائل الهی عام.
حکایت (۵)
📚 به نقل از مقدّمهٔ استاد منوچهر صدوقی سها بر کتاب: رساله در برخی از مسائل الهی عام.